Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Appelsincurd

Appelsincurd

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 5 dl ferdig appelsincurd

  • finrevet skall og saft av 2 stk. appelsin
  • 1 stk. stjerneanis (kan utelates)
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 2 dl sukker
  • 3 stk. egg
  • 125 g usaltet smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2340 kcal
Fett 123 g
Protein 34 g
Karbohydrater 267 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Appelsincurd er et søtt-syrlig alternativ til marmelade, og kan brukes både på brød og kjeks, og som deilig kakefyll.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 5 dl ferdig appelsincurd

  • finrevet skall og saft av 2 stk. appelsin
  • 1 stk. stjerneanis (kan utelates)
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 2 dl sukker
  • 3 stk. egg
  • 125 g usaltet smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2340 kcal
Fett 123 g
Protein 34 g
Karbohydrater 267 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 

Har du ikke stjerneanis, kan den erstattes av en kanelstang eller litt vanilje.

Appelsincurden er holdbar i opptil tre uker i kjøleskap. 

Appelsincurd

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 16:54:58