Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Aprikosfylt kalkunrull

Aprikosfylt kalkunrull

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. utbenet kalkun overlår
  • 0,5 ss sennep
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ss hakket frisk estragon
  • 6 stk. tørket aprikos
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss smør

Plommesaus:

  • 3 stk. plomme
  • 1 stk. sjalottløk
  • 2 ss sukker
  • 0,5 dl portvin
  • 4 dl kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) , evt. hønsebuljong
  • 1 stk. hel nellik
  • ca. 1 ss maisenna
  • 1 ss soyasaus

Pynt:

  • 50 g hakkede pistasjnøtter
  • 50 g hakket tørket aprikos
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 448 kcal
Fett 24 g
Protein 25 g
Karbohydrater 27 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Du kan lage mange gode retter dersom du stykker opp en hel kalkun. Skjær først ut filetene, og løsne deretter lårene ved å skjære over i leddet. Lårene deles i to over kneleddet. Denne aprikosrullen er laget av den mest kjøttfulle delen av låret (overlåret).

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. utbenet kalkun overlår
  • 0,5 ss sennep
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ss hakket frisk estragon
  • 6 stk. tørket aprikos
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss smør

Plommesaus:

  • 3 stk. plomme
  • 1 stk. sjalottløk
  • 2 ss sukker
  • 0,5 dl portvin
  • 4 dl kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) , evt. hønsebuljong
  • 1 stk. hel nellik
  • ca. 1 ss maisenna
  • 1 ss soyasaus

Pynt:

  • 50 g hakkede pistasjnøtter
  • 50 g hakket tørket aprikos
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 448 kcal
Fett 24 g
Protein 25 g
Karbohydrater 27 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Pynt rullen med hakkede aprikoser og pistasjnøtter.

Aprikosfylt kalkunrull

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 21.12.2024 13:01:46