Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Asiatisk ribbe med hot kålsalat

Asiatisk ribbe med hot kålsalat

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg tynnribbe
  • 1 ts salt
  • 1 ss malt spisskummen
  • 2 ts chilipulver
  • 15 g revet frisk ingefær
  • saft av 2 stk. lime

Kraft:

  • 2 dl appelsinjuice
  • 2 dl soyasaus
  • 3 ss riseddik , eventuelt hvitvinseddik
  • 1 stk. hel kanel
  • 10 båter hvitløk

Kålsalat:

  • 300 g finsnittet hodekål
  • 300 g rødkål
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 1 stk. grovrevet grønt eple
  • 0,5 potte finhakket frisk koriander
  • 1 stk. rød chili i tynne skiver
  • 4 ss peanøtter

Dressing:

  • 2 ss riseddik
  • 3 ts sesamolje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss honning
  • 2 ts revet frisk ingefær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2146 kcal
Fett 185 g
Protein 78 g
Karbohydrater 37 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (12)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Elsker du ribbe, men har lyst til å gi den en spennende vri? Prøv en marinert ribbe med deilig sprø svor! Servert med en frisk og syrlig asiatisk coleslaw. Julemat som kicker!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg tynnribbe
  • 1 ts salt
  • 1 ss malt spisskummen
  • 2 ts chilipulver
  • 15 g revet frisk ingefær
  • saft av 2 stk. lime

Kraft:

  • 2 dl appelsinjuice
  • 2 dl soyasaus
  • 3 ss riseddik , eventuelt hvitvinseddik
  • 1 stk. hel kanel
  • 10 båter hvitløk

Kålsalat:

  • 300 g finsnittet hodekål
  • 300 g rødkål
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 1 stk. grovrevet grønt eple
  • 0,5 potte finhakket frisk koriander
  • 1 stk. rød chili i tynne skiver
  • 4 ss peanøtter

Dressing:

  • 2 ss riseddik
  • 3 ts sesamolje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss honning
  • 2 ts revet frisk ingefær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2146 kcal
Fett 185 g
Protein 78 g
Karbohydrater 37 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Server ribben med den hotte kålsalaten, dipsausen og gjerne litt limebåter og frisk koriander. 

Asiatisk ribbe med hot kålsalat

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik bruker ekspertene honning i maten

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 13:25:27