Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Aspargessuppe

Aspargessuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g frisk grønn asparges eller hvit asparges
  • 1 stk. løk
  • 5 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller hønsebuljong
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss margarin
  • 1 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Server deilig, hjemmelaget aspargessuppe som en forrett eller som en deilig suppemiddag med brød og for eksempel en god spekeskinke.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g frisk grønn asparges eller hvit asparges
  • 1 stk. løk
  • 5 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller hønsebuljong
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss margarin
  • 1 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Kok gjerne kraft av aspargesskall og avskjær.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte fløte med et plantebasert alternativ.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

  • Marte Frisell

    Suppen skilte seg og så ikke noe delikat ut, er det noe man kan gjøre feil som gjør at den skiller seg? 🤔

    • Cecilie Maske

      Hei, Marte! Det var leit. Det er vanskelig å si hvorfor suppen skilte seg. Det kan hende du ville ha fått den sammen om du hadde tilsatt litt maisenna, kokt opp og kjørt opp suppen én gang til med stavmikser. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Oda Christine Olsen

    Hei dere! Jeg trenger tips; håper dere kan hjelpe meg:-) laget denne forrige uke- den ble veldig god! Kjøpte ferske kamskjell og puttet ett i hver suppe- nydelig! Om to uker kommer det 5 kollegaer på middagsbesøk. Jeg tenker å lage denne suppen til forrett med et kamskjell i. Jeg tenker også Creme Brulé til dessert da det er godt og enkelt å lage til mange. Har dere forslag til en hovedrett som kan passe til disse to? Tar gjerne i mot forslag til andre desserter også, men opptatt av at jeg kan gjøre det klart dagen før f.eks for å gjøre det litt enkelt.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 07.04.2025 09:03:37 handleliste stengt