Brødsmulesti
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Aubergine er en herlig grønnsak som vi godt kan bruke mer av i Norge. Her i en spennende kombinasjon med eple, mozzarella og stekt sopp – en lekker forrett eller kveldsrett for to eller flere.
1. Skjær auberginen i fire 1 cm tynne skiver og legg dem på en tallerken. Dryss over litt salt, og la stå i minst 30 minutter for å trekke ut vann. Tørk skivene med tørkepapir.
2. Varm 2 ss olivenolje i en stekepanne og stek aubergineskivene til de er gylne på begge sider. Krydre med salt og pepper. Legg dem på litt tørkepapir.
3. Skjær portobellosoppen i skiver og stek dem i resten av oljen, til de er myke og har fått fin farge. Sett til side.
4. Skjær osten i skiver.
5. Skjær eplet i tynne skiver.
6. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper
7. Skjær ut sirkler like store som aubergineskivene av rugbrødet (bruk et glass eller liknende).
8. Legg en rugbrødskive på hver sin tallerken, og litt spirer på hver skive. Bygg tårnet ved å legge de ulike ingrediensene oppå hverandre til du har brukt opp alt. Avslutt med litt spirer, og fordel dressingen over, slik at den renner nedover tårnet. Server med en g
Server med en gang.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.