Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Baconsurret hjortefilet med honning og soya

Baconsurret hjortefilet med honning og soya

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av hjort
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 dl honning
  • 250 g bacon

Grønnsaker:

  • 1 stk. rødløk
  • 150 g sukkererter
  • 150 g aspargesbønner
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ts sesamolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Salt soya, søt honning og mild røyksmak fra bacon kler det smakfulle hjortekjøttet. Dette er en festrett av vilt som vil vekke oppsikt når du serverer gjestene dine!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av hjort
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 dl honning
  • 250 g bacon

Grønnsaker:

  • 1 stk. rødløk
  • 150 g sukkererter
  • 150 g aspargesbønner
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ts sesamolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Server gjerne en god potet- eller sellerimos til.

Du kan også tilberede deler av låret på samme måte.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Kjell Høiseth

    Honning eller brunt sukker?

    • Cecilie Maske

      Hei, Kjell! Nå er det rettet opp i framgangsmåten så det står riktig. Det skal være honning. Hilsen Cecilie, Matprat.

  • Eivind Marigård

    Sammen med soyasausen da (brunt sukker)?

    • Cecilie Maske

      Nemlig! Lykke til! Hilsen Cecilie

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 15.03.2025 12:57:42 handleliste stengt