Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Baconsurret lammefilet med gratinerte rotgrønnsaker

Baconsurret lammefilet med gratinerte rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner

Gratinerte rotgrønnsaker:

  • 2 stk. søtpotet
  • 2 stk. bakepotet
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 0,5 stk. kålrot
  • 50 g smør i tynne skiver
  • 200 g revet vellagret ost , gjerne Gruyere
  • 3 dl matfløte
  • 1 dl melk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1010 kcal
Fett 58 g
Protein 68 g
Karbohydrater 48 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Med bacon surret rundt lammefileten kan det neppe gå galt. De fløtegratinerte grønnsakene er supergodt tilbehør til lammet. Dette er lekker selskapsmat som imponerer.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gratinerte rotgrønnsaker:

  • 2 stk. søtpotet
  • 2 stk. bakepotet
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 0,5 stk. kålrot
  • 50 g smør i tynne skiver
  • 200 g revet vellagret ost , gjerne Gruyere
  • 3 dl matfløte
  • 1 dl melk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1010 kcal
Fett 58 g
Protein 68 g
Karbohydrater 48 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruk gjerne ytrefilet istedenfor indrefilet. Brun ytrefileten raskt i pannen, før den etterstekes i ovn ved 125 °C i ca. 20 minutter. Du kan også bruke fårefilet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB11 14.11.2024 23:10:28