Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bakt ostekake med sjokolade

Bakt ostekake med sjokolade

Ingredienser

16  porsjoner
  • 250 g oreo-kjeks
  • 50 g smeltet smør

Fyll:

  • 100 g sjokolade
  • 675 g kremost naturell
  • 200 g finkornet sukker
  • 3 dl seterrømme
  • 3 stk. egg

Karamell:

  • 3 dl sukker
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss glukose
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 442 kcal
Fett 26 g
Protein 6 g
Karbohydrater 45 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rustikk, bakt ostekake med skummel vri til Halloween. Ostekaken med sjokolade er pyntet med blank karamell som ligner knust glass og hvis du serverer den med bringebærsaus blir kaken enda litt eklere. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

16  porsjoner
  • 250 g oreo-kjeks
  • 50 g smeltet smør

Fyll:

  • 100 g sjokolade
  • 675 g kremost naturell
  • 200 g finkornet sukker
  • 3 dl seterrømme
  • 3 stk. egg

Karamell:

  • 3 dl sukker
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss glukose
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 442 kcal
Fett 26 g
Protein 6 g
Karbohydrater 45 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bruk en skje og drypp litt av laken ned i en kopp med kaldt vann. Blir laken stiv og du kan forme den er laken tykk nok.

Pynt kaken med det «knuste glasset» og server gjerne med bringebærsaus for ekstra skummel effekt. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 22.11.2024 01:06:04