Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Utbeinet lammelår med myntepesto og byggrynsalat

Benfri lammestek med myntepesto og byggrynsalat

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår , ca. 2,5 kg
  • 2 ss nøytral olje
  • 50 g frisk ingefær i tynne skiver
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. rød chili i biter
  • 4 stk. stjerneanis
  • 90 g brunt sukker
  • 3,5 dl lammekraft eller annen kjøttkraft
  • 3 ss hoisinsaus
  • 1 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)

Byggrynsalat:

  • 5 dl byggryn
  • 2 stk. nepe
  • 2 stk. rødbete
  • 1 ss grovhakket frisk mynte
  • 0,5 pk frisk spinat
  • 3 ss olivenolje
  • saften av 1 stk. sitron

Myntepesto:

  • 0,5 bunt frisk mynte
  • 0,5 bunt frisk koriander
  • 3 ss pinjekjerner
  • 3 ss revet parmesan
  • 2 båter hvitløk
  • 2,5 dl olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 951 kcal
Fett 59 g
Protein 57 g
Karbohydrater 44 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ben ut et lammelår og fyll det med gode smaker. Her er steken smaksatt med myntepesto, i tillegg braiseres steken med spennende krydderier. Byggrynssalat med beter og neper er spennende og godt tilbehør.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår , ca. 2,5 kg
  • 2 ss nøytral olje
  • 50 g frisk ingefær i tynne skiver
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. rød chili i biter
  • 4 stk. stjerneanis
  • 90 g brunt sukker
  • 3,5 dl lammekraft eller annen kjøttkraft
  • 3 ss hoisinsaus
  • 1 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)

Byggrynsalat:

  • 5 dl byggryn
  • 2 stk. nepe
  • 2 stk. rødbete
  • 1 ss grovhakket frisk mynte
  • 0,5 pk frisk spinat
  • 3 ss olivenolje
  • saften av 1 stk. sitron

Myntepesto:

  • 0,5 bunt frisk mynte
  • 0,5 bunt frisk koriander
  • 3 ss pinjekjerner
  • 3 ss revet parmesan
  • 2 båter hvitløk
  • 2,5 dl olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 951 kcal
Fett 59 g
Protein 57 g
Karbohydrater 44 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Tips: Får du ikke tak i five spice krydder kan du lage ditt eget ved å blande kanelstang, stjerneanis, nellikspiker, fennikelfrø og sichuan pepper.

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 22.11.2024 05:30:03