Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g biffkjøtt i strimler
  • 1,5 stk. finhakket løk
  • 2 ss smør til bruning
  • 200 g frisk sjampinjong i båter
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 dl kjøttkraft (1 dl vann og en buljongterning)
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %

Til servering:

  • 8 skiver sylteagurk i strimler
  • 8 skiver syltede rødbeter i strimler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (19)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Biff Stroganoff er en av Russlands mest berømte matretter. Vi har laget en variant med mørt biffkjøtt i en fyldig tomatisert saus. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g biffkjøtt i strimler
  • 1,5 stk. finhakket løk
  • 2 ss smør til bruning
  • 200 g frisk sjampinjong i båter
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 dl kjøttkraft (1 dl vann og en buljongterning)
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %

Til servering:

  • 8 skiver sylteagurk i strimler
  • 8 skiver syltede rødbeter i strimler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne Biff Stroganoff med strimlet sylteagurk og rødbeter. Potetmos, ris, salat eller en klatt med rømme smaker også godt til. 

Biff Stroganoff - høydebilde

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Jannicke Borch Myhre

    Ble veldig god med lett creme fraiche også. Hadde i en slump lett matfløte også for å gjøre smaken litt mildere 😊

  • Trygve Andresen

    Laget den to ganger denne uka og har følgende erfaringer: 1. Ble stor suksess første gang, men tror det at jeg hadde en dæsj dijonsennepp oppi var noe av trikset. Som tilbehør brukte jeg noen få kokepoteter som bare ble most rett på tallerkenen + stekte wok-grønnsaker (spicy). 2. Ikke fullt like godt andre gang, var kanskje dijonsennepen som manglet, pluss at tilbehøret som denne gang var stekeovnsstekte rotgrønnsaker var litt for lite varmebehandlet så det fortsatt var småhardt. Rotgrønnsaker kan være supert, men må da stekes i 30+ min i stekeovn i så fall. Med andre ord - anbefaler en teskje dijonsennep oppi i all fall.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB14 15.04.2025 15:51:39 handleliste stengt