Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bigos, polsk gryte

Bigos, polsk gryte

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g svinebog uten bein i terninger
  • 400 g røkt skinke i terninger
  • 325 g hvitløkpølse i tykke skiver
  • 2 ss smør
  • 3 stk. løk i tynne båter
  • 250 g frisk sjampinjong delt i fire
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 3 stk. eple i tykke skiver
  • 5 dl kjøttkraft eller buljong
  • 5 dl hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss sukker
  • 2 stk. laurbærblad
  • 500 g surkål
  • 100 g bacon i strimler
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 508 kcal
Fett 26 g
Protein 41 g
Karbohydrater 24 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bigos er  nasjonalrett i Polen, og er også kjent som «jegergryte». Retten inneholder gjerne ulike kjøttslag, pølser og bacon. Vi har laget vår variant med svinekjøtt, men her er det rom for personlige variasjoner. Og akkurat som fårikål smaker bigod enda bedre dagen etter!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g svinebog uten bein i terninger
  • 400 g røkt skinke i terninger
  • 325 g hvitløkpølse i tykke skiver
  • 2 ss smør
  • 3 stk. løk i tynne båter
  • 250 g frisk sjampinjong delt i fire
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 3 stk. eple i tykke skiver
  • 5 dl kjøttkraft eller buljong
  • 5 dl hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss sukker
  • 2 stk. laurbærblad
  • 500 g surkål
  • 100 g bacon i strimler
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 508 kcal
Fett 26 g
Protein 41 g
Karbohydrater 24 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server bigos gjerne med mørkt rugbrød eller kokte poteter og rømme.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 22.11.2024 17:16:31