Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bisp

Bisp

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 1 liter:

  • 1 dl solbærsaft
  • 1 dl vann
  • 150 g sukker
  • 0,5 stk. hel kanel
  • 3 stk. hel nellik
  • skall og saft av 1 stk. appelsin
  • 7,5 dl rødvin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1405 kcal
Fett 1 g
Protein 6 g
Karbohydrater 205 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bisp er en varm, krydret rødvinsdrikk med deilig smak av appelsin og andre julekrydder. Denne drikken kan man si var forløperen til gløgg, lenge før den kom seilende inn fra vårt naboland i Vest.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 1 liter:

  • 1 dl solbærsaft
  • 1 dl vann
  • 150 g sukker
  • 0,5 stk. hel kanel
  • 3 stk. hel nellik
  • skall og saft av 1 stk. appelsin
  • 7,5 dl rødvin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1405 kcal
Fett 1 g
Protein 6 g
Karbohydrater 205 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Skal du gi bort bispen i gave kan du med fordel sile fra appelsinskallet før den helles på flaske. Appelsinskallet kan nemlig gi en bitter smak til bispen om det er i for lenge.

Server bispen med rosiner og hakkede mandler eller avkjøl den litt og hell den på rengjorte flasker.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 23.11.2024 17:14:43