Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Blåbærclafoutis

Blåbærclafoutis

Ingredienser

1  porsjoner

Ca. 6 porsjoner

  • 500 g blåbær

Røre:

  • 1 ss smør
  • 4 stk. egg
  • 2,5 dl melk
  • 180 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 30 g smeltet smør eller nøytral olje
  • 2 ss konjakk (kan sløyfes)
  • 0,5 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det vanskeligste med clafoutis er trolig å uttale det franske navnet. Den pannekakelignende røren kan du variere med andre typer bær og oppdelt frukt.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

Ca. 6 porsjoner

  • 500 g blåbær

Røre:

  • 1 ss smør
  • 4 stk. egg
  • 2,5 dl melk
  • 180 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 30 g smeltet smør eller nøytral olje
  • 2 ss konjakk (kan sløyfes)
  • 0,5 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server kaken lunken, gjerne med en klatt pisket krem til.

 

Tips: Bytt ut blåbærene med plommer, bringebær eller kirsebær (fjern steinene). Frosne bær kan også brukes, men hell da av så mye av væsken som mulig.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: All verdens pannekaker

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 13.03.2025 12:38:29 handleliste stengt