Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Blåbærpai

Blåbærpai

Ingredienser

12  porsjoner
  • 2,5 dl hvetemel
  • 100 g smør
  • 2 ss sukker
  • 1 ss vann

Fyll:

  • 5 dl blåbær friske eller frosne
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss potetmel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gjør klar for brede blåbærblå glis! Med friske bær rett fra skogen, eller fryste bær som har fått tine litt, kan du svinge opp med denne saftige blåbærpaien på kort varsel.

Gjør klar for brede blåbærblå glis! Med friske bær rett fra skogen, eller fryste bær som har fått tine litt, kan du svinge opp med denne saftige blåbærpaien på kort varsel.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner
  • 2,5 dl hvetemel
  • 100 g smør
  • 2 ss sukker
  • 1 ss vann

Fyll:

  • 5 dl blåbær friske eller frosne
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss potetmel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Har du ikke tid til å lage din egen paideig, duger en ferdigdeig fra butikken utmerket. Vi har brukt en paiform på 22 cm.

Vaniljeis eller vaniljesaus smaker godt til.

Blåbærpai

Bruker du fryste bær, så la dem tine på litt tørkepapir først. Da blir resultatet best.

 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB13 22.04.2025 07:57:29 handleliste stengt