Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Blåmuggostdressing

Blåmuggostdressing

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g blåmuggost
  • 2 dl lettrømme rømme eller créme fraîche
  • 0,25 ts pepper
  • 1 dl grovhakkede valnøttkjerner
  • saften av 0,5 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Blåmuggost eller edelost av alle slag danner grunnlaget for denne smakfulle dressingen. Valnøttene gir deilig tyggemotstand. Server dressingen til all slags grillmat, eller til en av sommerens mange salater. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g blåmuggost
  • 2 dl lettrømme rømme eller créme fraîche
  • 0,25 ts pepper
  • 1 dl grovhakkede valnøttkjerner
  • saften av 0,5 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Heidi Norveel

    Hei :) 1dl grovhakkede hva da?

    • Cecilie Maske

      Hei, Heidi! Oidann, der hadde valnøtter falt ut av teksten! Takk for ditt skarpe øye! Jeg retter opp. Hilsen Cecilie, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB14 15.04.2025 13:57:30 handleliste stengt