Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Blinis med fenalår, rogn og reker

Blinis med fenalår, rogn og reker

Ingredienser

porsjoner

En porsjon gir ca. 24 blinis

  • 10 g gjær
  • 2,5 dl melk
  • 175 g bokhvetemel eller hvetemel
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ss kremfløte
  • 2 ss smør

Topping:

  • 1 dl seterrømme
  • 100 g fenalår
  • 100 g rød lodderogn
  • 100 g pillede reker
  • 0,5 stk. finhakket rødløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1980 kcal
Fett 112 g
Protein 99 g
Karbohydrater 138 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Små blinis med ulik topping - små munnfuller med masse smak! Blinis skiller seg fra våre norske lapper ved at de tradisjonelt lages med bokkhvetemel og gjær, og toppes med den fete rømmen smetana, kaviar og hakket løk. Vi har slått oss løs og topper våre blinis med fenalår, reker og kaviar. Husk å sette av nok tid til å la røren heve ordentlig!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

En porsjon gir ca. 24 blinis

  • 10 g gjær
  • 2,5 dl melk
  • 175 g bokhvetemel eller hvetemel
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ss kremfløte
  • 2 ss smør

Topping:

  • 1 dl seterrømme
  • 100 g fenalår
  • 100 g rød lodderogn
  • 100 g pillede reker
  • 0,5 stk. finhakket rødløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1980 kcal
Fett 112 g
Protein 99 g
Karbohydrater 138 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bytt ut blinis med svelerøre (fås kjøpt som halvfabrikata i pose) og tilsett litt salt i røren. Stek små lapper, som beskrevet over og server dem på samme måte.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hva ville vært ditt siste måltid?

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 23.11.2024 10:41:14