Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Blinis med røkelaks og urterømme med agurk

Blinis med røkelaks og urterømme med agurk

Ingredienser

porsjoner

Blinis:

  • 0,5 pk gjær
  • 4 dl lunken melk
  • 200 g hvetemel
  • 50 g fin sammalt hvete
  • 4 stk. eggeplomme
  • 2 ss smeltet smør
  • 3 ss seterrømme
  • 0,5 ts salt
  • 4 stk. eggehvite
  • 2 ss smør til steking

Urterømme med agurk:

  • 0,5 stk. agurk
  • 3 dl lettrømme
  • 1 ss hakket frisk dill , evt. timian eller oregano

Topping og pynt:

  • 6 skiver røkelaks
  • 1 stk. finhakket rødløk til pynt
  • 3 stilker frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 452 kcal
Fett 25 g
Protein 21 g
Karbohydrater 32 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Blinis servert med røkelaks og urterømme er en enkel og elegant forrett som dessuten smaker utrolig godt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Blinis:

  • 0,5 pk gjær
  • 4 dl lunken melk
  • 200 g hvetemel
  • 50 g fin sammalt hvete
  • 4 stk. eggeplomme
  • 2 ss smeltet smør
  • 3 ss seterrømme
  • 0,5 ts salt
  • 4 stk. eggehvite
  • 2 ss smør til steking

Urterømme med agurk:

  • 0,5 stk. agurk
  • 3 dl lettrømme
  • 1 ss hakket frisk dill , evt. timian eller oregano

Topping og pynt:

  • 6 skiver røkelaks
  • 1 stk. finhakket rødløk til pynt
  • 3 stilker frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 452 kcal
Fett 25 g
Protein 21 g
Karbohydrater 32 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB12 09.11.2024 02:36:04