Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bo ssam med svinenakke

Bo Ssam med svinenakke

Ingredienser

porsjoner

Ssam dip:

  • 2 ss koreansk miso (soyabønnepasta) (doenjang)
  • 1 ss koreansk chilipaste (gochujang)
  • 1 ss honning
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ts sesamfrø
  • 2 ss sherryeddik
  • 0,5 stk. finsnittet vårløk , til pynt

Vårløk- og ingefærsaus:

  • 1 bunt vårløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 1 dl nøytral nøytral olje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts sherryeddik

Ris:

  • ca. 500 g jasminris

Asiatisk coleslaw:

  • 500 g nykål, sommerkål , eventuelt hvitkål
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss chiliflakes , gjerne koreanske
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 båt revet hvitløk
  • saft av 0,25 stk. lime

Til glasering av kjøttet:

  • 7 ss brunt sukker
  • 1 ss eplecidereddik

Til servering:

  • 2 stk. hjertesalat
  • ca. 200 g ferdig kimchi (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (15)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Tradisjonelt sett brukes pork belly, altså buklist eller pork shoulder, svinebog, i den koreanske retten Bo ssam. Men du kan også bruke svinenakke - et stykke kjøtt med masse smak og litt fett, som gir et saftig resultat! Retten tar litt tid å lage, men er vel verdt ventetiden!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Ssam dip:

  • 2 ss koreansk miso (soyabønnepasta) (doenjang)
  • 1 ss koreansk chilipaste (gochujang)
  • 1 ss honning
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ts sesamfrø
  • 2 ss sherryeddik
  • 0,5 stk. finsnittet vårløk , til pynt

Vårløk- og ingefærsaus:

  • 1 bunt vårløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 1 dl nøytral nøytral olje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts sherryeddik

Ris:

  • ca. 500 g jasminris

Asiatisk coleslaw:

  • 500 g nykål, sommerkål , eventuelt hvitkål
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss chiliflakes , gjerne koreanske
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 båt revet hvitløk
  • saft av 0,25 stk. lime

Til glasering av kjøttet:

  • 7 ss brunt sukker
  • 1 ss eplecidereddik

Til servering:

  • 2 stk. hjertesalat
  • ca. 200 g ferdig kimchi (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bo Ssam med svinenakke - trinnbilder
Bo Ssam med svinenakke - trinnbilder
Bo Ssam med svinenakke - trinnbilder

Koreansk soyabønnepasta og koreans chilipaste fås kjøpt i asiatiske butikker med koreansk utvalg, eller på internett. Får du ikke tak i dem kan du bruke misopaste og sriracha for en tilnærmet lik smak. 

Enkel Bo ssam

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Viola

    Som utdannet kokk og bodd i Sør Korea for å lære om koreansk matlagning- dette er ikke hvordan man lager denne retten. Dette er en fusion mellom den amerikanske pulled pork og koreanske bo ssam.

  • Ronny Strømø

    Er det vanlig å bruke denne retten som hovedrett i en 3-retters, også lurer jeg på om den er veldig sterk da jeg skal lage den til noen som er litt skånsom mot sterk mat ;)

    • Cecilie Maske

      Hei, Ronny! Bo ssam kan du godt servere som en hovedrett, ja. Den er ikke veldig sterk, men om du er redd for at den skal bli for sterk, kan du bare holde igjen litt på krydderet og heller servere litt mer i en skål ved siden av, for de som vil ha det sterkere. Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 11.04.2025 23:23:23 handleliste stengt