Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Boeuf Bourguignon

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog
  • 150 g bacon
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 5 båter hvitløk delt i grove biter
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ts hel pepper
  • 4 dl rødvin (f.eks Pinot Noir)
  • 4 dl oksekraft
  • 3 ss bladpersille
  • 2 stk. laurbærblad
  • 10 stk. sjalottløk
  • 2 stk. gulrot
  • 200 g frisk sjampinjong
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (41)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Boeuf Bourguignon er en verdenskjent klassiker fra Frankrike. Dette er kraftfull og velsmakende kjøttgryte som egner seg godt for tilberedning på forhånd og varmes opp før servering - da blir smaken bare enda bedre.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog
  • 150 g bacon
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 5 båter hvitløk delt i grove biter
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ts hel pepper
  • 4 dl rødvin (f.eks Pinot Noir)
  • 4 dl oksekraft
  • 3 ss bladpersille
  • 2 stk. laurbærblad
  • 10 stk. sjalottløk
  • 2 stk. gulrot
  • 200 g frisk sjampinjong
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Boeuf Bourguignon trinnbilder
Boeuf Bourguignon trinnbilder
Boeuf Bourguignon trinnbilder
Boeuf Bourguignon trinnbilder
Boeuf Bourguignon trinnbilder
Boeuf Bourguignon trinnbilder

Topp med friske urter, og server gryten med ovnsbakte småpoteter, grov potetmos eller godt brød.

Skal du lage Boeuf Bourguignon til mange, kan det være lurt å redusere mengde væske etter at du har ganget opp alle ingrediensene.

Lurer du på hva annet godt du kan lage av sesongens deilige råvarer? Sjekk ut vår sesong-side!  Der finner du alltid våre håndplukkede favoritter med smaken av sesongen vi er i, sånn at det skal være litt lettere for deg å nyte de norske råvarene når de er på sitt beste, året rundt<3.

Vurder oppskriften

Podcast-episode:

Podcast-episode: Grytefavoritten høyrygg

 

Kommentarer

  • Emma

    Har dere forslag til hva jeg kan erstatte bacon med? Kan ikke inneholde svin, kylling eller kalkun. Helst noe med storfe, lam, reinsdyr, elg osv.

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Emma! Du kan sløyfe baconet, trener ikke tilsette noe annet. Legg heller til litt mer høyrygg, så det ikke blir for mye væske i forhold til kjøtt/grønnsaker. Hilsen Marta, Matprat

      • Emma

        Tusen takk!:)

  • Ervin

    Brukte oppskriften for 3. gang - helt nydelig!! Vi pleier å lage den opp litt tidligere og la den stå å trekke 4-5 timer.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 18.03.2025 05:35:19 handleliste stengt