Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bollekake  med aprikos og mandler

Bollekake med aprikos og mandler

Ingredienser

12  porsjoner

Bolledeig:

  • 950 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 0,25 ts salt
  • 5 dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 stk. egg
  • 150 g smør i terninger

Topping:

  • 1 glass aprikossyltetøy
  • 50 g mandler
  • 1 ss melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hvis du er glad i søt gjærbakst og aprikos er denne kaken midt i blinken for deg. Lag en enkel bolledeig, ha den i en langpanneform og topp med aprikossyltetøy og grovhakkede mandler. Yummy!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner

Bolledeig:

  • 950 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 0,25 ts salt
  • 5 dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 stk. egg
  • 150 g smør i terninger

Topping:

  • 1 glass aprikossyltetøy
  • 50 g mandler
  • 1 ss melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

1.       Sett bolledeig. Bland sammen hvetemel, sukker og salt i en bolle. Varm melk til den er fingervarm, smuldre gjær i melken og pisk inn egg. Hell blandingen i bollen. Elt deigen på middels hastighet i en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter. Du kan også elte deigen for hånd.

2.       Tilsett smør og elt deigen til den slipper bollen og er smidig og fin, ca. 10 minutter.

3.       Dekk til bakebollen med litt plastfolie og sett deigen til heving på et lunt sted. Hev deigen til dobbel størrelse, ca. 1 time.

4.       Smør en liten langpanne, ca. 25x35 cm med smør. Ha deigen i langpannen og klem den ut i formen. Lag små groper i deigen. Dekk til med plastfolie og sett deigen til etterheving på et lunt sted i ca. 30 minutter.

5.       Trykk ned gropene en gang til og fyll dem med aprikossyltetøy. Dekk til med plastfolie og sett deigen til heving i ytterligere 30 minutter.

6.       Forvarm stekeovn til 225 °C. Dryss over grovhakkede mandler og sett formen i stekeovn på nederste rille. Stek kaken i ca. 10 minutter.

7.       Sett formen til avkjøling på rist og gi kaken et lite dryss melis før servering.

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Natali Haugland

    Hei! Går det an å bruke denne oppskrift til å lage boller som er fylt med aprikossyltetøy?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Natali! Det kan du :-) Ville redusert steketiden noe, prøv mellom 5-10 minutter, og følg med så det ikke blir brent. Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB11 17.04.2025 21:09:15 handleliste stengt