Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bollekake  med aprikos og mandler

Bollekake med aprikos og mandler

Ingredienser

12  porsjoner

Bolledeig:

  • 950 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 0,25 ts salt
  • 5 dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 stk. egg
  • 150 g smør i terninger

Topping:

  • 1 glass aprikossyltetøy
  • 50 g mandler
  • 1 ss melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 513 kcal
Fett 15 g
Protein 14 g
Karbohydrater 75 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hvis du er glad i søt gjærbakst og aprikos er denne kaken midt i blinken for deg. Lag en enkel bolledeig, ha den i en langpanneform og topp med aprikossyltetøy og grovhakkede mandler. Yummy!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner

Bolledeig:

  • 950 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 0,25 ts salt
  • 5 dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 stk. egg
  • 150 g smør i terninger

Topping:

  • 1 glass aprikossyltetøy
  • 50 g mandler
  • 1 ss melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 513 kcal
Fett 15 g
Protein 14 g
Karbohydrater 75 g

Slik gjør du

1.       Sett bolledeig. Bland sammen hvetemel, sukker og salt i en bolle. Varm melk til den er fingervarm, smuldre gjær i melken og pisk inn egg. Hell blandingen i bollen. Elt deigen på middels hastighet i en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter. Du kan også elte deigen for hånd.

2.       Tilsett smør og elt deigen til den slipper bollen og er smidig og fin, ca. 10 minutter.

3.       Dekk til bakebollen med litt plastfolie og sett deigen til heving på et lunt sted. Hev deigen til dobbel størrelse, ca. 1 time.

4.       Smør en liten langpanne, ca. 25x35 cm med smør. Ha deigen i langpannen og klem den ut i formen. Lag små groper i deigen. Dekk til med plastfolie og sett deigen til etterheving på et lunt sted i ca. 30 minutter.

5.       Trykk ned gropene en gang til og fyll dem med aprikossyltetøy. Dekk til med plastfolie og sett deigen til heving i ytterligere 30 minutter.

6.       Forvarm stekeovn til 225 °C. Dryss over grovhakkede mandler og sett formen i stekeovn på nederste rille. Stek kaken i ca. 10 minutter.

7.       Sett formen til avkjøling på rist og gi kaken et lite dryss melis før servering.

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 21:12:25