Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Borsjtj, russisk rødbetesuppe

Borscht - rødbetsuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg i skiver
  • 2 ss smør
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 stk. løk
  • 0,5 stk. hodekål
  • 3 stk. gulrot
  • 1,5 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 stk. laurbærblad
  • 7 stk. rødbete
  • 1 ss eddik, 7 %

Topping:

  • 6 ss seterrømme
  • 1 dl hakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 632 kcal
Fett 30 g
Protein 59 g
Karbohydrater 26 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (14)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Borscht er en fyldig rødbetsuppe som blir laget i store deler av Øst-Europa og Nord-Asia. Ingrediensene varierer noe fra land til land. Suppen kan være vegetar eller serveres med kjøtt. Suppen serveres tradisjonelt med en raus klatt smetana, som vi erstatter med rømme. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg i skiver
  • 2 ss smør
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 stk. løk
  • 0,5 stk. hodekål
  • 3 stk. gulrot
  • 1,5 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 stk. laurbærblad
  • 7 stk. rødbete
  • 1 ss eddik, 7 %

Topping:

  • 6 ss seterrømme
  • 1 dl hakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 632 kcal
Fett 30 g
Protein 59 g
Karbohydrater 26 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Godt ferskt brød hører også til.

Tips: I stedet for rømme kan du gjerne bruke kesam som er et magrere alternativ.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 23.11.2024 11:03:23