Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brasiliansk bønnegryte med svinekjøtt

Brasiliansk bønnegryte

Ingredienser

porsjoner
  • 700 g tørkede svarte bønner
  • 1 stk. fersk eller lettsaltet svineknoke
  • 450 g lettsaltet sideflesk eller bacon
  • 3 stk. laurbærblad
  • 1 dl nøytral olje
  • 2 stk. finhakket løk
  • 5 båter finhakket hvitløk
  • 2 stilker finhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. finhakket grønn paprika
  • 1,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts malt muskat
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 bokser grovhakkede hermetiske tomater
  • 450 g kylling lårfilet
  • 450 g rå chorizopølse
  • 1 dl hakket bladpersille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Feijoada regnes av mange som nasjonalretten i Brasil, der den opprinnelig ble laget av slavene. De brukte det de fikk, som hale og øre av grisen. Her har vi laget en alternativ variant av den tradisjonelle retten, og holder oss til mer fristende stykker kjøtt, som svineknoke, bacon og kyllinglår.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 700 g tørkede svarte bønner
  • 1 stk. fersk eller lettsaltet svineknoke
  • 450 g lettsaltet sideflesk eller bacon
  • 3 stk. laurbærblad
  • 1 dl nøytral olje
  • 2 stk. finhakket løk
  • 5 båter finhakket hvitløk
  • 2 stilker finhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. finhakket grønn paprika
  • 1,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts malt muskat
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 bokser grovhakkede hermetiske tomater
  • 450 g kylling lårfilet
  • 450 g rå chorizopølse
  • 1 dl hakket bladpersille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

Dette er en gryte som må planlegges litt, siden bønnene må bløtlegges over natten, men den er vel verd å vente på – smakfull, mørk og mektig.

trinn du kan merke av

Server gjerne med ris kokt med finhakket løk og hvitløk, appelsiner i skiver, salatblader og chilisaus (f.eks tabasco).

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 16.07.2024 13:08:27