Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bringebærmousse

Bringebærmousse

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g frosne bringebær
  • 75 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 5 stk. gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 1,5 dl gresk yoghurt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 202 kcal
Fett 14 g
Protein 4 g
Karbohydrater 13 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En luftig, syrlig, søt og frisk bringebærmousse er den perfekte avslutningen på  et godt måltid. Dette er en dessert alle liker, og som med fordel kan lages dagen før den skal serveres. Pynt den med friske bær og nyyyt!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g frosne bringebær
  • 75 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 5 stk. gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 1,5 dl gresk yoghurt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 202 kcal
Fett 14 g
Protein 4 g
Karbohydrater 13 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Pynt med friske bringebær rett før servering. Moussen kan også brukes som fyll i kaker. 

Bringebærene kan godt byttes ut med andre typer bær, som for eksempel bjørnebær, rips, solbær eller jordbær. Du kan også bruke pasjonsfruktpuré eller sitron- eller appelsinsaft.

Bringebærmousse

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 12.12.2024 05:54:51