Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Samarbeid/kakekurs med konditor Hege Andersen Høgstø

Bringebærmoussekake med hvit sjokoladeglasur

Ingredienser

12  porsjoner

Mandelbunn:

  • 2 stk. eggehvite
  • 125 g melis
  • 125 g mandler

Italiensk marengs:

  • 120 g sukker
  • 0,5 dl vann
  • 2 stk. eggehvite

Bringebærmousse:

  • 7 stk. gelatinplater
  • 300 g frosne bringebær
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 3 dl kremfløte
  • 125 g bringebær

Hvit sjokoladeglasur:

  • 3 stk. gelatinplater
  • 1,5 dl helmelk
  • 37 g glukose
  • 375 g hvit sjokolade
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Går du med en konditor i magen, så bør du prøve deg på denne flotte kaken med mandelbunn, italiensk marengs, nydelig bringebærmousse og hvit sjokoladeglasur.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

12  porsjoner

Mandelbunn:

  • 2 stk. eggehvite
  • 125 g melis
  • 125 g mandler

Italiensk marengs:

  • 120 g sukker
  • 0,5 dl vann
  • 2 stk. eggehvite

Bringebærmousse:

  • 7 stk. gelatinplater
  • 300 g frosne bringebær
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 3 dl kremfløte
  • 125 g bringebær

Hvit sjokoladeglasur:

  • 3 stk. gelatinplater
  • 1,5 dl helmelk
  • 37 g glukose
  • 375 g hvit sjokolade
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Denne kaken kan du lage en uke eller 14 dager i forveien. Kaken må være helt frossen før du trekker den med glasuren.
For å få ekstra hvit sjokoladeglasur er hemmligheten å tilsette titandioksyd for å få den helt hvit, men det er ikke nødvendig. Titandioksyd kjøpes på hobbybutikker, og merket heter Panduro hobby.
Glukose kan enten kjøpes på apotek. Enkelte dagligvareforretninger fører dessuten et merke som heter Dr.Oetker.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Renate Kleppa

    Skal denne serveres frosen, eller er det bare for å gjøre det lettere å legge på glasur?

    • Ann-Christin Bru

      Hei Renate! Den skal serveres tint, men kan godt oppbevares i fryseren en liten stund. I oppskriften er det for å gjøre det lettere å legge glasuren pent på. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 13.03.2025 16:53:53 handleliste stengt