Brødsmulesti
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Hel brisket er kongen av BBQ i Sørstatene, men smaker også fantastisk laget i ovnen. Saftig og mørt kjøtt som passer godt til ulike tilbehør, som stekt sommerkål, brioche buns og bbq-saus.
En hel brisket veier vanligvis mellom 3-6 kg. Du kan allikevel beregne rikelig med kjøtt, da hele 35-45 % forsvinner under steking. Det som blir igjen av kjøtt smaker kjempegodt som restemat i blant annet sanwicher, buns eller gryter.
Bland sammen eplejuice og eplecidereddik i en sprayflaske, og spray kjøttet med eplejuice underveis i stekingen, slik at kjøttet er fuktig til enhver tid. Sukkeret i juicen gir i tillegg kjøttet en god "bark", eller stekeskorpe.
Sitter du igjen med mye kjøtt, kan du pakke det godt inn i plastfolie og oppbevare i kjøleskapet. Spray gjerne med vann eller eplejuice ved oppvarming. Brisket er super restemat, og smaker skikkelig digg til sandwicher, sliders eller street tacos.
Server for eksempel med sommerkål, bbq-saus, brioche buns og syltet jalapeños.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.