Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brisket i ovn

Brisket i ovn

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 5 kg brisket
  • 30 g salt
  • 30 g kvernet pepper
  • 2 dl eplejuice til spraying
  • 2 dl eplecidereddik til spraying
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1063 kcal
Fett 74 g
Protein 95 g
Karbohydrater 3 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hel brisket er kongen av BBQ i Sørstatene, men smaker også fantastisk laget i ovnen. Saftig og mørt kjøtt som passer godt til ulike tilbehør, som stekt sommerkål, brioche buns og bbq-saus. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 5 kg brisket
  • 30 g salt
  • 30 g kvernet pepper
  • 2 dl eplejuice til spraying
  • 2 dl eplecidereddik til spraying
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1063 kcal
Fett 74 g
Protein 95 g
Karbohydrater 3 g

Slik gjør du

En hel brisket veier vanligvis mellom 3-6 kg. Du kan allikevel beregne rikelig med kjøtt, da hele 35-45 % forsvinner under steking. Det som blir igjen av kjøtt smaker kjempegodt som restemat i blant annet sanwicher, buns eller gryter. 

trinn du kan merke av

Bland sammen eplejuice og eplecidereddik i en sprayflaske, og spray kjøttet med eplejuice underveis i stekingen, slik at kjøttet er fuktig til enhver tid. Sukkeret i juicen gir i tillegg kjøttet en god "bark", eller stekeskorpe.

Sitter du igjen med mye kjøtt, kan du pakke det godt inn i plastfolie og oppbevare i kjøleskapet. Spray gjerne med vann eller eplejuice ved oppvarming. Brisket er super restemat, og smaker skikkelig digg til sandwicher, sliders eller street tacos. 

Server for eksempel med sommerkål, bbq-saus, brioche buns og syltet jalapeños

Brisket i ovn

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 12.12.2024 21:49:43