Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brisket med bbq-saus

Brisket med bbq-saus

Ingredienser

porsjoner

Brisket:

  • 1 stk. brisket , 5,5 kg
  • 30 g salt
  • 30 g kvernet pepper
  • 2 dl eplejuice til spraying
  • 2 dl eplecidereddik

BBQ-saus:

  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1,5 ts chilipulver
  • 4 ts chipotle chilipulver
  • 0,5 ts salt
  • 1,25 dl sterk kaffe
  • 1,25 dl worchestershiresaus
  • 2,5 dl ketchup
  • 1,25 dl eplecidereddik
  • 100 g brunt sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1594 kcal
Fett 105 g
Protein 132 g
Karbohydrater 30 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Brisket er grillmaten med stor G! Saftig og smoky storfekjøtt er konge sammen med BBQ-saus, som de serverer det i Sørstatene. Og du, sitter du igjen med mye kjøtt er brisket super restemat, og kan brukes i blant annet sandwich, buns eller i street taco. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Brisket:

  • 1 stk. brisket , 5,5 kg
  • 30 g salt
  • 30 g kvernet pepper
  • 2 dl eplejuice til spraying
  • 2 dl eplecidereddik

BBQ-saus:

  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1,5 ts chilipulver
  • 4 ts chipotle chilipulver
  • 0,5 ts salt
  • 1,25 dl sterk kaffe
  • 1,25 dl worchestershiresaus
  • 2,5 dl ketchup
  • 1,25 dl eplecidereddik
  • 100 g brunt sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1594 kcal
Fett 105 g
Protein 132 g
Karbohydrater 30 g

Slik gjør du

Brisket på grillen trenger tid. Start gjerne tidlig om morgenen om du skal ha kjøttet klart til en sen middag. Se innom kjøttet ofte, og spray regelmessig for å holde fuktigheten oppe.  

trinn du kan merke av

Rubben gnis inn i overflaten på kjøttet som skal grilles. Kjøttet kan ligge med denne krydderblandingen innpakket i kjøleskap opptil ett døgn før man starter grillingen. 

Spray eller pensle kjøttet med eplejuice underveis i stekingen, slik at kjøttet er fuktig til enhver tid. Sukkeret i juicen gir i tillegg kjøttet en god "bark", eller stekeskorpe.

Server gjerne brisket med syltede grønnsaker, coleslaw eller brokkolisalat med bacon.

Brisket med bbq-saus

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 26.12.2024 19:33:53