Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bryllupskake i 3 etasjer

Bryllupskake i 3 etasjer

Ingredienser

40  porsjoner

Stort sukkerbrød:

  • 7 stk. egg
  • 210 g sukker
  • 110 g hvetemel
  • 100 g malte mandler
  • 1 ts bakepulver

Middels sukkerbrød:

  • 4 stk. egg
  • 120 g sukker
  • 60 g hvetemel
  • 60 g malte mandler
  • 0,5 ts bakepulver

Lite sukkerbrød:

  • 2 stk. egg
  • 60 g sukker
  • 30 g hvetemel
  • 30 g malte mandler
  • 0,33 ts bakepulver

Frisk fromasj:

  • 28 stk. gelatinplater
  • 12 stk. egg
  • 4 dl sukker
  • 12 dl kremfløte
  • saft av 4 stk. lime
  • 1 potte frisk sitronmelisse
  • 1 potte frisk mynte

Fyll og pynt:

  • 2 dl lett utvannet madeira , melk eller fruktsaft til dynking
  • ca. 1 kg jordbær
  • ca. 2 kg marsipan
  • ca. 10 dråper rød konditorfarge
  • ca. 5 dråper gul konditorfarge
  • ca. 5 dråper grønn konditorfarge
  • 6 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Det er vel ingen kaker som kan matche en hjemmelaget bryllupskake på smak! Denne imponerende og lekre kaken er fylt med friske jordbær og en syrlig fromasj av lime - en uslåelig og spennende kombinasjon! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

40  porsjoner

Stort sukkerbrød:

  • 7 stk. egg
  • 210 g sukker
  • 110 g hvetemel
  • 100 g malte mandler
  • 1 ts bakepulver

Middels sukkerbrød:

  • 4 stk. egg
  • 120 g sukker
  • 60 g hvetemel
  • 60 g malte mandler
  • 0,5 ts bakepulver

Lite sukkerbrød:

  • 2 stk. egg
  • 60 g sukker
  • 30 g hvetemel
  • 30 g malte mandler
  • 0,33 ts bakepulver

Frisk fromasj:

  • 28 stk. gelatinplater
  • 12 stk. egg
  • 4 dl sukker
  • 12 dl kremfløte
  • saft av 4 stk. lime
  • 1 potte frisk sitronmelisse
  • 1 potte frisk mynte

Fyll og pynt:

  • 2 dl lett utvannet madeira , melk eller fruktsaft til dynking
  • ca. 1 kg jordbær
  • ca. 2 kg marsipan
  • ca. 10 dråper rød konditorfarge
  • ca. 5 dråper gul konditorfarge
  • ca. 5 dråper grønn konditorfarge
  • 6 dl kremfløte
  • 1 ss sukker

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Visp 1 eggehvite med 2-3 dl melis til en tykk marengsmasse. Ha massen i en sprøytepose med et lite hull og sprøyt ut massen på et bakepapir til hjerter med gitter. La hjertene tørke midt i stekeovnen ved 90 °C i 1-2 timer. Marengshjertene kan gjerne lages i god tid sammen med marsipanrosene. Hjertene og rosene festes på kakene med litt marengsmasse eller krem.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10494, server:MP-PRD-WEB12 27.07.2024 14:26:45