Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bryllupskake i 3 etasjer

Bryllupskake i 3 etasjer

Ingredienser

40  porsjoner

Stort sukkerbrød:

  • 7 stk. egg
  • 210 g sukker
  • 110 g hvetemel
  • 100 g malte mandler
  • 1 ts bakepulver

Middels sukkerbrød:

  • 4 stk. egg
  • 120 g sukker
  • 60 g hvetemel
  • 60 g malte mandler
  • 0,5 ts bakepulver

Lite sukkerbrød:

  • 2 stk. egg
  • 60 g sukker
  • 30 g hvetemel
  • 30 g malte mandler
  • 0,33 ts bakepulver

Frisk fromasj:

  • 28 stk. gelatinplater
  • 12 stk. egg
  • 4 dl sukker
  • 12 dl kremfløte
  • saft av 4 stk. lime
  • 1 potte frisk sitronmelisse
  • 1 potte frisk mynte

Fyll og pynt:

  • 2 dl lett utvannet madeira , melk eller fruktsaft til dynking
  • ca. 1 kg jordbær
  • ca. 2 kg marsipan
  • ca. 10 dråper rød konditorfarge
  • ca. 5 dråper gul konditorfarge
  • ca. 5 dråper grønn konditorfarge
  • 6 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 573 kcal
Fett 31 g
Protein 12 g
Karbohydrater 58 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Det er vel ingen kaker som kan matche en hjemmelaget bryllupskake på smak! Denne imponerende og lekre kaken er fylt med friske jordbær og en syrlig fromasj av lime - en uslåelig og spennende kombinasjon! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

40  porsjoner

Stort sukkerbrød:

  • 7 stk. egg
  • 210 g sukker
  • 110 g hvetemel
  • 100 g malte mandler
  • 1 ts bakepulver

Middels sukkerbrød:

  • 4 stk. egg
  • 120 g sukker
  • 60 g hvetemel
  • 60 g malte mandler
  • 0,5 ts bakepulver

Lite sukkerbrød:

  • 2 stk. egg
  • 60 g sukker
  • 30 g hvetemel
  • 30 g malte mandler
  • 0,33 ts bakepulver

Frisk fromasj:

  • 28 stk. gelatinplater
  • 12 stk. egg
  • 4 dl sukker
  • 12 dl kremfløte
  • saft av 4 stk. lime
  • 1 potte frisk sitronmelisse
  • 1 potte frisk mynte

Fyll og pynt:

  • 2 dl lett utvannet madeira , melk eller fruktsaft til dynking
  • ca. 1 kg jordbær
  • ca. 2 kg marsipan
  • ca. 10 dråper rød konditorfarge
  • ca. 5 dråper gul konditorfarge
  • ca. 5 dråper grønn konditorfarge
  • 6 dl kremfløte
  • 1 ss sukker

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Visp 1 eggehvite med 2-3 dl melis til en tykk marengsmasse. Ha massen i en sprøytepose med et lite hull og sprøyt ut massen på et bakepapir til hjerter med gitter. La hjertene tørke midt i stekeovnen ved 90 °C i 1-2 timer. Marengshjertene kan gjerne lages i god tid sammen med marsipanrosene. Hjertene og rosene festes på kakene med litt marengsmasse eller krem.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11021, server:MP-PRD-WEB14 01.09.2024 08:36:35