Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Burger med kålsalat og fylte jalapeños

Burger med kålsalat og fylte jalapeños

Ingredienser

porsjoner

Burger:

  • 600 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør

Fylte jalapeños:

  • 4 stk. jalapeño
  • 125 g snøfrisk naturell
  • 20 g blåmuggost
  • 0,5 ss sitronsaft
  • 75 g bacon

Råsyltet rødløk:

  • 0,5 stk. finsnittet rødløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts sukker
  • 0,5 dl vann

Kålsalat:

  • 80 g finsnittet nykål, sommerkål
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) i fine strimler

Tilbehør:

  • 4 ss bbq-saus
  • 4 stk. hamburgerbrød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2632 kcal
Fett 214 g
Protein 123 g
Karbohydrater 51 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Burger er klassisk streetfood. En saftig buger med en crispy kålsalat, en fyldig blåmuggkremost, råsyltet rødløk og spicy fylte jalapeños med bacon er definitivt en spennende rett å servere på sommerens fester! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Burger:

  • 600 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør

Fylte jalapeños:

  • 4 stk. jalapeño
  • 125 g snøfrisk naturell
  • 20 g blåmuggost
  • 0,5 ss sitronsaft
  • 75 g bacon

Råsyltet rødløk:

  • 0,5 stk. finsnittet rødløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts sukker
  • 0,5 dl vann

Kålsalat:

  • 80 g finsnittet nykål, sommerkål
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) i fine strimler

Tilbehør:

  • 4 ss bbq-saus
  • 4 stk. hamburgerbrød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2632 kcal
Fett 214 g
Protein 123 g
Karbohydrater 51 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
For midlere smak: fjern både stilk og frø fra jalapeñoene.
Legge gjerne de fylte jalapeñosene over på en tallerken med litt kjøkkenpapir for å la overflødig fett renne av.
Grill? Grill burgeren 4-5 minutter på hver side. Varm hamburgerbrød raskt på grillen.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 16:16:10