Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Butter chicken - indisk smørkylling

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1300 g)
  • 4 båter hvitløk
  • 0,5 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss sitronsaft

Marinade:

  • 1 dl gresk yoghurt
  • 0,5 ss chilipulver (helst indisk)
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss rapsolje eller sennepsolje

Smør- og tomatcurry:

  • 100 g cashewnøtter
  • 8 stk. tomat
  • 2 ss nøytral olje
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ss revet frisk ingefær
  • 0,5 ss chilipulver (helst indisk)
  • 2 stk. hel kardemomme
  • 2 ts hel bukkehornkløver
  • 2 ss honning
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 ss smør
  • 1 dl kremfløte eller matfløte
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (26)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1300 g)
  • 4 båter hvitløk
  • 0,5 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss sitronsaft

Marinade:

  • 1 dl gresk yoghurt
  • 0,5 ss chilipulver (helst indisk)
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss rapsolje eller sennepsolje

Smør- og tomatcurry:

  • 100 g cashewnøtter
  • 8 stk. tomat
  • 2 ss nøytral olje
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ss revet frisk ingefær
  • 0,5 ss chilipulver (helst indisk)
  • 2 stk. hel kardemomme
  • 2 ts hel bukkehornkløver
  • 2 ss honning
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 ss smør
  • 1 dl kremfløte eller matfløte
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Butter chicken trinnbilder
Butter chicken trinnbilder
Butter chicken trinnbilder
Butter chicken trinnbilder
Butter chicken trinnbilder
Butter chicken trinnbilder
Butter chicken trinnbilder
Butter chicken trinnbilder

Server rykende varm med basmatiris og/eller naanbrød.

 

 

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Butter chicken og nanbrød er perfekt høstmat

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 07.04.2025 01:50:10 handleliste stengt