Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Cæsarsalat

Ingredienser

porsjoner
  • 4 skiver brød
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 150 g bacon
  • 1 stk. romanosalat , eventuelt hjertesalat eller isbergsalat
  • 50 g parmesan

Dressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 3 stk. finhakket ansjosfilet
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1,5 dl nøytral olje
  • 30 g parmesan
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kajennepepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Cæsarsalat er en verdensberømt klassiker. Myten sier at den er oppkalt etter den italienske kokken Caesar Cardini, og ikke Julius Cæsar som det er nærliggende å tro. Sprø salat vendt i en deilig dressing, toppet med parmesan og krutonger, og servert med saftig kylling og herlig sprøtt bacon - kan det bli bedre?

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 skiver brød
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 150 g bacon
  • 1 stk. romanosalat , eventuelt hjertesalat eller isbergsalat
  • 50 g parmesan

Dressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 3 stk. finhakket ansjosfilet
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1,5 dl nøytral olje
  • 30 g parmesan
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kajennepepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Episode 22 - Salater du får dilla på

 

Kommentarer

  • Martine

    Hei jeg lurte på hvordan man kan oppbevare cæsarsalaten hvis man har rester

    • Marta Ravnsborg

      Hei! I kjøleskapet i en matboks f.eks :-) Krutongene kan ligge framme på benken, eller i en glasskrukke, så blir de ikke myke. Hilsen Marta, Matprat

  • Jens Fossum

    Legg til krutonger i ingrediens listen. Lett å glemme hvis man ikke leser tilberedning teksten

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Jens! Krutongene lages i oppskriften, og alle ingrediensene er på plass :-) Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB11 26.04.2025 07:21:49 handleliste stengt