Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Chateaubriand

Chateaubriand

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g av midtstykket på indrefilet av storfe
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk timian

Rødvinssaus:

  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,5 ss nøytral olje
  • 5 dl rødvin
  • 5 dl oksekraft
  • 100 g usaltet smør

Hasselbackpotet:

  • 8 stk. potet
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Chateaubriand er den midtre delen av indrefileten, og regnes som den mest eksklusive. Den har en jevn, fin størrelse, og har en fantastisk mørhet og saftighet.  Chateaubriand tilbederedes tradisjonelt helstekt, og skjæres i skiver ved bordet. Her serverer vi den med rødvinssaus, aspargesbønner og hasselbackpoteter. Enkelt, elegant og veldig godt.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g av midtstykket på indrefilet av storfe
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk timian

Rødvinssaus:

  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,5 ss nøytral olje
  • 5 dl rødvin
  • 5 dl oksekraft
  • 100 g usaltet smør

Hasselbackpotet:

  • 8 stk. potet
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Helstekt indrefilet av storfe 3c
Helstekt indrefilet av storfe 3d

Fileten er lite stekt når den har en kjernetemperatur på 55 °C, medium stekt på 60 °C og medium pluss på 65 °C.

Legg et par grillspyd eller spisepinner på hver side av poteten. Skjær ned mot pinnene, og de vil stoppe kniven slik at du ikke skjærer helt gjennom.

Chateaubriand - høydebilde

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB13 16.07.2024 08:48:47