Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Chateaubriand

Chateaubriand

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g av midtstykket på indrefilet av storfe
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk timian

Rødvinssaus:

  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,5 ss nøytral olje
  • 5 dl rødvin
  • 5 dl oksekraft
  • 100 g usaltet smør

Hasselbackpotet:

  • 8 stk. potet
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 748 kcal
Fett 45 g
Protein 47 g
Karbohydrater 15 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Chateaubriand er den midtre delen av indrefileten, og regnes som den mest eksklusive. Den har en jevn, fin størrelse, og har en fantastisk mørhet og saftighet.  Chateaubriand tilbederedes tradisjonelt helstekt, og skjæres i skiver ved bordet. Her serverer vi den med rødvinssaus, aspargesbønner og hasselbackpoteter. Enkelt, elegant og veldig godt.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g av midtstykket på indrefilet av storfe
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk timian

Rødvinssaus:

  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,5 ss nøytral olje
  • 5 dl rødvin
  • 5 dl oksekraft
  • 100 g usaltet smør

Hasselbackpotet:

  • 8 stk. potet
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 748 kcal
Fett 45 g
Protein 47 g
Karbohydrater 15 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Helstekt indrefilet av storfe 3c
Helstekt indrefilet av storfe 3d

Fileten er lite stekt når den har en kjernetemperatur på 55 °C, medium stekt på 60 °C og medium pluss på 65 °C.

Legg et par grillspyd eller spisepinner på hver side av poteten. Skjær ned mot pinnene, og de vil stoppe kniven slik at du ikke skjærer helt gjennom.

Chateaubriand - høydebilde

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 15:55:33