Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Chataubriand med bernaise og pommes frites

Chateaubriand med béarnaise og pommes frites

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g av midtstykket på indrefilet av storfe
  • 2 ss smør
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk timian

Pommes frites:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts flaksalt

Béarnaisesaus:

  • 300 g smør
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss vann
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 3 stk. eggeplomme
  • Eventuelt saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss frisk kjørvel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Indrefilet av storfe servert på klassisk vis, med fyldig béarnaisesaus og sprø pommes frites! Chateaubriand er den midterste delen av indrefileten, og regnes som den mest eksklusive. Det er ikke uten grunn at denne biffmiddagen har vært en favoritt i årevis! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g av midtstykket på indrefilet av storfe
  • 2 ss smør
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk timian

Pommes frites:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts flaksalt

Béarnaisesaus:

  • 300 g smør
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss vann
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 3 stk. eggeplomme
  • Eventuelt saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss frisk kjørvel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Sausen kan holdes varm frem til servering ved å oppbevare den i et vannbad som holder ca. 60 °C. Husk at det ikke må bli for varmt. Da sprekker den.

Fileten er lite stekt når den har en kjernetemperatur på 55 °C, medium stekt på 60 °C og medium pluss på 65 °C.

Skjær kjøttet i tynne skiver, og server med en raus mengde pommes frites og béarnaisesaus. Topp gjerne med litt hakket bladpersille. 

Chataubriand med bernaise og pommes frites

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10494, server:MP-PRD-WEB11 27.07.2024 18:41:41