Hopp til hovedinnhold
matprat logo
CHILENSKE KYLLINGSPYD

Chilenske kyllingspyd

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • saft av 2 stk. appelsin
  • saft av 1 stk. sitron
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt kanel
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Pebre:

  • 5 ss olivenolje
  • 2,5 ss hvitvinseddik
  • 4 ss vann
  • 6 ss finhakket frisk koriander
  • 1 stk. hakket sjalottløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 ts salt

Polenta:

  • 50 g smør i terninger
  • 2 ss revet parmesan
  • 5 dl vann
  • 1 dl polenta
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 598 kcal
Fett 28 g
Protein 46 g
Karbohydrater 36 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Spennende kyllingspyd inspirert av det chilenske kjøkken! Pebre og polenta er friskt og godt tilbehør som passer utmerket til marinert og grillet kylling.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • saft av 2 stk. appelsin
  • saft av 1 stk. sitron
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt kanel
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Pebre:

  • 5 ss olivenolje
  • 2,5 ss hvitvinseddik
  • 4 ss vann
  • 6 ss finhakket frisk koriander
  • 1 stk. hakket sjalottløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 ts salt

Polenta:

  • 50 g smør i terninger
  • 2 ss revet parmesan
  • 5 dl vann
  • 1 dl polenta
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 598 kcal
Fett 28 g
Protein 46 g
Karbohydrater 36 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Hvis du bruker trespyd bør de bløtlegges i kaldt vann i ca. 20 minutter på forhånd. Da unngår du at de begynner å brenne.
Det finnes mange typer polentamel. Noen typer trenger lang koketid, mens det for andre typer kun trengs et lite oppkok. Les gjerne på pakken for koketips.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 07:21:16