Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Chiliolje

Chiliolje

Ingredienser

1  porsjoner
  • 10 stk. rød/ grønn chili (bruk gjerne chili med ulike sterkhetsgrader), eventuelt tørkede chili for lenger holdbarhet
  • 5 dl nøytral olje
  • 1 ss hel pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4031 kcal
Fett 441 g
Protein 4 g
Karbohydrater 9 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Chiliolje burde være obligatorisk på alle kjøkken. Det setter en spiss på alt fra italienske retter som pasta, pizza og til ulike salater – og holder seg lenge.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 10 stk. rød/ grønn chili (bruk gjerne chili med ulike sterkhetsgrader), eventuelt tørkede chili for lenger holdbarhet
  • 5 dl nøytral olje
  • 1 ss hel pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4031 kcal
Fett 441 g
Protein 4 g
Karbohydrater 9 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Fyll på med litt olje etter hvert som du bruker den. Chiliene bør være dekket med olje for ikke å mugne.
Oppbevar gjerne oljen i kjøleskap, da holder den lengre. Dersom du bruker olivenolje vil oljen stivne i kjøleskap, men raskt smelte igjen om du setter den litt på benken før bruk. Bruker du tørkede chili vil oljen holde seg lengre. Du kan også la oljen stå og trekke smak noen dager, og deretter sile den for lengre holdbarhet.
 
 

Chiliolje

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 13:10:40