Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Chiliolje

Chiliolje

Ingredienser

1  porsjoner
  • 10 stk. rød/ grønn chili (bruk gjerne chili med ulike sterkhetsgrader), eventuelt tørkede chili for lenger holdbarhet
  • 5 dl nøytral olje
  • 1 ss hel pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Chiliolje burde være obligatorisk på alle kjøkken. Det setter en spiss på alt fra italienske retter som pasta, pizza og til ulike salater – og holder seg lenge.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 10 stk. rød/ grønn chili (bruk gjerne chili med ulike sterkhetsgrader), eventuelt tørkede chili for lenger holdbarhet
  • 5 dl nøytral olje
  • 1 ss hel pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Fyll på med litt olje etter hvert som du bruker den. Chiliene bør være dekket med olje for ikke å mugne.
Oppbevar gjerne oljen i kjøleskap, da holder den lengre. Dersom du bruker olivenolje vil oljen stivne i kjøleskap, men raskt smelte igjen om du setter den litt på benken før bruk. Bruker du tørkede chili vil oljen holde seg lengre. Du kan også la oljen stå og trekke smak noen dager, og deretter sile den for lengre holdbarhet.
 
 

Chiliolje

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10494, server:MP-PRD-WEB13 27.07.2024 18:46:17