Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Chiliribbe med peanøttdipp - alternativ 1

Chiliribbe med peanøttdipp

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg stekt ribbe
  • 2 stk. grovhakket rød chili
  • 4 båter grovhakket hvitløk
  • 3 ss frisk koriander
  • 1 ss rapsolje
  • 0,5 ts salt

Peanøttdipp:

  • 6 ss olivenolje
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss peanøttsmør
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ts frisk ingefær
  • 2 båter revet hvitløk
  • 4 ss honning
  • saften av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne chiliribba med peanøttdipp passer som hånd i hanske på tapasbordet. Med innslag av både sterkt, salt og syrlig oppnår man en velbalansert, kjærkommen og frydefull smak.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg stekt ribbe
  • 2 stk. grovhakket rød chili
  • 4 båter grovhakket hvitløk
  • 3 ss frisk koriander
  • 1 ss rapsolje
  • 0,5 ts salt

Peanøttdipp:

  • 6 ss olivenolje
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss peanøttsmør
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ts frisk ingefær
  • 2 båter revet hvitløk
  • 4 ss honning
  • saften av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 150 °C.

trinn du kan merke av
Synes du dressingen blir for tynn kan du ha oppi mer peanøttsmør.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 16.03.2025 23:44:36 handleliste stengt