Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Chimichurri

Chimichurri saus

Ingredienser

1  porsjoner

Av en porsjon får du 1,5 dl saus.

  • 25 g hakket bladpersille
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Chimichurri er en kald urtesaus med masse smak som er mye brukt i Sør- og Mellom-Amerika. Den passer ypperlig som tilbehør til stekt og grillet kjøtt og fisk. Lag gjerne sausen en stund før den skal serveres, slik at smakene får satt seg.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

Av en porsjon får du 1,5 dl saus.

  • 25 g hakket bladpersille
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Chimichurri'en smaker best når den er nylaget og romtemperert, men kan fint lagres i kjøleskapet i minst en måned. Hell den over i et glass og fyll på med olivenolje så alt er godt dekket. 

Chimichurri

Vurder oppskriften

Podcast-episode:

Podcast-episode: Grillmat i parken

Podcast-episode: Imponer med pølser til 17. mai

 

Kommentarer

  • Aksel Normann Wedholm Edvardsen

    Hei, vi prøver å finne krohns vennlige oppskrifter til saus og lignende da det er en ganske streng diett for en liten jente nå i starten, og så kom jeg til å tenke på Chimicurri. Det eneste her som ikke er ok er rødvinseddik, kan det sløyfes evt erstattes med noe annet tror du? (Jeg stemmer for at vi bare prøver men hun vil gjerne ha det bekreftet av en ekspert 😁 )

  • Renate Mørch

    Hei, kan denne sausen fryses?

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Det vil jeg ikke anbefale. Altså, den kan fryses, men vil tro konsistensen endrer seg litt ved tining. Men gi det gjerne et forsøk, om du sitter igjen med mye saus :-) Ellers har sausen grei holdbarhet i kjøleskapet, om du får brukt den igjen snart. Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB12 16.04.2025 13:24:08 handleliste stengt