Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Choronsaus

Choronsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. hel hvit pepper
  • 2 stilker frisk kruspersille
  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,5 dl vineddik eller estragoneddik
  • 1 dl vann
  • 500 g smeltet smør
  • 6 stk. eggeplomme
  • ca. 2 ss tomatpuré
  • 2 stilker frisk estragon
  • 4 stilker frisk kjørvel
  • 0,5 ts sitronsaft
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Choronsaus sa du? Er du glad i béarnaise, er choronsaus neste steg på sausestigen, men slett ikke vanskelig. Bland béarnaisen med friske urter og litt tomatpuré, og smak til med noen sukkerkorn og litt sitron, så har du denne nydelige béarnaise-varianten. Ypperlig til en mør biff, svinefilét, kalkun eller hummer. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. hel hvit pepper
  • 2 stilker frisk kruspersille
  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,5 dl vineddik eller estragoneddik
  • 1 dl vann
  • 500 g smeltet smør
  • 6 stk. eggeplomme
  • ca. 2 ss tomatpuré
  • 2 stilker frisk estragon
  • 4 stilker frisk kjørvel
  • 0,5 ts sitronsaft
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Sausen kan lages før gjestene kommer og holdes varm over vannbad (ca. 55 °C).
Hvis du ønsker å forenkle sausen kan du fint bruke bearnaisesaus på pose og røre inn dampet tomatpuré mot slutten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB14 16.07.2024 08:45:57