Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Choronsaus

Choronsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. hel hvit pepper
  • 2 stilker frisk kruspersille
  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,5 dl vineddik eller estragoneddik
  • 1 dl vann
  • 500 g smeltet smør
  • 6 stk. eggeplomme
  • ca. 2 ss tomatpuré
  • 2 stilker frisk estragon
  • 4 stilker frisk kjørvel
  • 0,5 ts sitronsaft
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 690 kcal
Fett 74 g
Protein 4 g
Karbohydrater 2 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Choronsaus sa du? Er du glad i béarnaise, er choronsaus neste steg på sausestigen, men slett ikke vanskelig. Bland béarnaisen med friske urter og litt tomatpuré, og smak til med noen sukkerkorn og litt sitron, så har du denne nydelige béarnaise-varianten. Ypperlig til en mør biff, svinefilét, kalkun eller hummer. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. hel hvit pepper
  • 2 stilker frisk kruspersille
  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,5 dl vineddik eller estragoneddik
  • 1 dl vann
  • 500 g smeltet smør
  • 6 stk. eggeplomme
  • ca. 2 ss tomatpuré
  • 2 stilker frisk estragon
  • 4 stilker frisk kjørvel
  • 0,5 ts sitronsaft
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 690 kcal
Fett 74 g
Protein 4 g
Karbohydrater 2 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Sausen kan lages før gjestene kommer og holdes varm over vannbad (ca. 55 °C).
Hvis du ønsker å forenkle sausen kan du fint bruke bearnaisesaus på pose og røre inn dampet tomatpuré mot slutten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 07:29:07