Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Coq au vin med hvitvin

Coq au vin med hvitvin

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. gullhøne (gourmethøne), ca. 3 kg
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk. løk
  • 150 g bacon
  • 4 båter hvitløk
  • 5 dl tørr hvitvin
  • 250 g aromasopp
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Klassikeren Coq au vin er det mange som kjenner. Bytt ut rødvinen med en tørr hvitvin, så får du denne nydelige hønsegryten. Jo lenger den får stå og kose seg på ovnen, dess bedre blir den.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. gullhøne (gourmethøne), ca. 3 kg
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk. løk
  • 150 g bacon
  • 4 båter hvitløk
  • 5 dl tørr hvitvin
  • 250 g aromasopp
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Dryss gjerne over hakket persille, og server gryten med ferskt brød, poteter eller ris.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 17.03.2025 08:32:49 handleliste stengt