Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
COQ AU VIN

Coq au vin

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g)
  • 200 g lettsaltet sideflesk
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts malt hvit pepper
  • ca. 2 l hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ss tomatpuré
  • 10 stk. sjalottløk
  • 250 g frisk sjampinjong delt i to

Marinade:

  • ca. 35 cl rødvin
  • 2 båter presset hvitløk
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 kvist frisk timian
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Coq au vin er en usedvanlig smakfull gryterett med opphav fra Burgund i Frankrike. Vi har valgt å bytte ut hanekjøttet med kylling, siden det er langt enklere å få tak i her i butikkene.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g)
  • 200 g lettsaltet sideflesk
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts malt hvit pepper
  • ca. 2 l hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ss tomatpuré
  • 10 stk. sjalottløk
  • 250 g frisk sjampinjong delt i to

Marinade:

  • ca. 35 cl rødvin
  • 2 båter presset hvitløk
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 kvist frisk timian

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Coq au vin kan også lages med gullhøne/gourmethøne. Den gir mer smak på kraften, men trenger lenger koketid. Kjøttet er mørt når det løsner lett fra bena.

Er sausen litt tynn kan du røre sammen 1 ss mel og 1 ss smør. Ha jevningen i gryta, rør forsiktig rundt og la retten koke i ytterligere 5 minutter.

Server med brød, ris eller poteter. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 16.07.2024 15:05:51