Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Craigs coleslaw

Craigs coleslaw

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g nykål, sommerkål
  • 3 stk. gulrot
  • 2 ts salt
  • 2 ss majones
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl melk
  • 4 ss sukker (mer hvis du vil ha en søtere coleslaw)
  • 6 ss eplecidereddik
  • 2 båter hvitløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Craigs enkle, tradisjonelle coleslaw er mild og god på smak, og et must til sommerens grillmat. Den eneste obligatoriske ingrediensen i coleslaw er kål. Vi bruker nydelig norsk nykål, men vanlig hodekål er vel så godt. Vil du ha en mer spenstig og krydret versjon, så prøv denne spicy coleslaw'en

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g nykål, sommerkål
  • 3 stk. gulrot
  • 2 ts salt
  • 2 ss majones
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl melk
  • 4 ss sukker (mer hvis du vil ha en søtere coleslaw)
  • 6 ss eplecidereddik
  • 2 båter hvitløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Saftige spareribs

Podcast-episode: Imponer med pølser til 17. mai

 

Kommentarer

  • Terje Tingbø

    Kjempegod! Passer til mange typer kjøttretter. Vi lager gjerne en litt større porsjon dressing (1,5-2x).

  • Turi Ødegaard

    Denne var det mye eddik i, ikke mye annen smak, ikke min smak :(

    • Ann-Christin Bru

      Hei Turi! Det finnes mange forskjellige typer coleslaw. Denne til Graig er både litt bløt og syrlig, Prøv gjerne oppskriften vår på Spicy cloeslaw, den er mer kremete og mindre syrlig. Du kan fint kutte ut eller kutte ned på chilipastaen i oppskriften hvis du ikke liker den så spicy. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 02.04.2025 18:06:26 handleliste stengt