Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tartar med jalapeno og potetgull

Croquette med pinnekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kokte poteter
  • 30 g smør
  • 30 g helmelk
  • 30 g kremfløte
  • 100 g ferdigdampet pinnekjøtt
  • 3 ss bladpersille

Til panering:

  • 3 stk. egg
  • 100 g hvetemel
  • 100 g panko brødkrum
  • 1 l frityrolje

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sprø kroketter fylt med julens pinnekjøtt og potetmos. En nydelig måte å bruke restene fra julematen. Kan serveres som en forrett, eller en av flere småretter til juletapasen. Dette er Kokkens Jul, ved Aron Espeland. Julekos på stjernenivå!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kokte poteter
  • 30 g smør
  • 30 g helmelk
  • 30 g kremfløte
  • 100 g ferdigdampet pinnekjøtt
  • 3 ss bladpersille

Til panering:

  • 3 stk. egg
  • 100 g hvetemel
  • 100 g panko brødkrum
  • 1 l frityrolje

Slik gjør du

Dette er en av flere oppskrifter fra Kokkens Jul, en Youtube-serie fra Matprat. Se hele serien her!

trinn du kan merke av

La avkjøles litt før du setter tenna i dem. 

Dette er én av tre retter kokk Aron Espeland disker opp med i denne runden av Kokkens Jul. Sjekk også ut tartar med jalapeños og potetgull og kålrot med eggekrem til tapas!

Tartar med jalapeno og potetgull

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB14 28.04.2025 13:25:33 handleliste stengt