Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Culotte med honningglaserte rotgrønnsaker

Culotte med honningglaserte rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner

Culotte:

  • 800 g culotte
  • 2 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 2 ss nøytral olje til steking

Honningglaserte rotgrønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. persillerot
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 607 kcal
Fett 38 g
Protein 43 g
Karbohydrater 18 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Culotte er et stykke fra storfe med fantastisk smak, men trenger – og fortjener - litt tid og kjærlighet. Gjør seg derfor godt for ovnssteking. Sammen med norske rotgrønnsaker bakt med honning smaker middagen enda bedre! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Culotte:

  • 800 g culotte
  • 2 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 2 ss nøytral olje til steking

Honningglaserte rotgrønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. persillerot
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 607 kcal
Fett 38 g
Protein 43 g
Karbohydrater 18 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Ønsker du å grille hel culotte? Krydre med salt og pepper, og legg kjøttet på grillen ved 100 °C, til kjernetemperaturen viser 40 °C. Ta kjøttet av, og fyr opp til maks varme. Legg kjøttet tilbake og brun godt på alle sider, til kjernetemperatur viser 50 °C. Temperaturen vil fortsette å stige noen grader. La hvile i 30-40 minutter.

Server culotte i skiver med honningglaserte rotgrønnsaker, og gjerne med béarnaisesaus.

Culotte med honningglaserte rotgrønnsaker

Lurer du på hva annet godt du kan lage av sesongens deilige råvarer? Sjekk ut vår sesong-side! Der finner du alltid våre håndplukkede favoritter med smaken av sesongen vi er i, sånn at det skal være litt lettere for deg å nyte de norske råvarene når de er på sitt beste, året rundt<3.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11709, server:MP-PRD-WEB14 27.09.2024 15:27:48