Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Egg Royal

Egg royal med crème fraîche og løyrom

Ingredienser

porsjoner

Eggestand:

  • 3 dl matfløte eller melk
  • 6 stk. egg
  • 0,5 ts salt

Dilldressing:

  • 0,5 potte frisk dill
  • 0,5 båt hvitløk
  • 1,5 dl olivenolje
  • saft av 0,25 stk. sitron

Til servering:

  • 4 skiver grovt brød
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 0,25 pk feldsalat eller annen frisk salat
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 100 g løyrom , lakserogn eller annen kaviar
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Eggestand er en litt glemt tilberedningsmåte for egg. Ufortjent synes vi, for en perfekt eggestand er nydelig, fløyelsmyk og delikat og egner seg perfekt som en liten forrett. som her, servert med knasende sprøtt brød, løyrom og dilldressing.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Eggestand:

  • 3 dl matfløte eller melk
  • 6 stk. egg
  • 0,5 ts salt

Dilldressing:

  • 0,5 potte frisk dill
  • 0,5 båt hvitløk
  • 1,5 dl olivenolje
  • saft av 0,25 stk. sitron

Til servering:

  • 4 skiver grovt brød
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 0,25 pk feldsalat eller annen frisk salat
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 100 g løyrom , lakserogn eller annen kaviar
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bland inn finhakkede urter i eggeblandingen før den helles i formen. Dill, persille, gressløk, estragon eller kjørvel smaker godt sammen med egg.

Vil du ha flere tips til hva du kan servere til forrett i selskapet? Her finner du noen gode og enkle forretter som smaker!

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 14.03.2025 10:26:01 handleliste stengt