Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eggelikør_ny.jpg

Eggelikør

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 1,2 liter

  • 0,5 l helmelk
  • 300 g sukker
  • 5 stk. eggeplomme
  • 1 ss vaniljesukker
  • 0,5 l sprit (60 %)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3595 kcal
Fett 43 g
Protein 34 g
Karbohydrater 305 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (41)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er gøy å lage sin egen eggelikør. Fyll den gjerne på fine flasker og gi bort i vertinnegave, til jul eller andre anledninger.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 1,2 liter

  • 0,5 l helmelk
  • 300 g sukker
  • 5 stk. eggeplomme
  • 1 ss vaniljesukker
  • 0,5 l sprit (60 %)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3595 kcal
Fett 43 g
Protein 34 g
Karbohydrater 305 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Eggelikøren er holdbar minst 1 måned i kjøleskap. Den kan imidlertid skille seg i ulike lag når den står lenge. Snu derfor flasken på hodet et par ganger før servering.
Serveringstips
  • Hell eggelikør over iskrem eller bland den inn i hjemmelaget isparfait.
  • Hell eggelikør over lune multer eller andre bær. Likøren kan også blandes med pisket krem så den blir mildere.
  • Bruk eggelikør som fyll i hjemmelaget sjokoladekonfekt. Eller unn deg et glass eggelikør til kaffen og småkakene.

Kaffelikør: 
Bland eggelikøren med 2-3 dl sterk kaffe eller espresso.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB12 03.12.2024 18:17:38