Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eksklusiv kongekrabbesalat med aïoli

Eksklusiv kongekrabbesalat med aïoli

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g renset kjøtt av kongekrabbe
  • 1 ss rapsolje
  • 4 skiver frisk ingefær
  • 2 ss sesamolje

Avokadokrem:

  • 3 stk. avokado
  • saften av 1 stk. lime
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper

Aïoli:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts dijonsennep eller annen sennep
  • 2 båter presset hvitløk
  • 1 ss vineddik eller sitronsaft
  • 4 dl nøytral nøytral olje

Pynt:

  • 2 stilker frisk dill
  • 6 stilker frisk brønnkarse
  • 4 stk. reddik med stilk
  • 2 ss frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 837 kcal
Fett 82 g
Protein 22 g
Karbohydrater 1 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kongekrabbe er veldig godt og eksklusivt. Inviter gjerne gjestene dine inn på kjøkkenet for å være med på å legge opp retten. Lag alt på forhånd og stek krabben til sist.  

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g renset kjøtt av kongekrabbe
  • 1 ss rapsolje
  • 4 skiver frisk ingefær
  • 2 ss sesamolje

Avokadokrem:

  • 3 stk. avokado
  • saften av 1 stk. lime
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper

Aïoli:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts dijonsennep eller annen sennep
  • 2 båter presset hvitløk
  • 1 ss vineddik eller sitronsaft
  • 4 dl nøytral nøytral olje

Pynt:

  • 2 stilker frisk dill
  • 6 stilker frisk brønnkarse
  • 4 stk. reddik med stilk
  • 2 ss frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 837 kcal
Fett 82 g
Protein 22 g
Karbohydrater 1 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Anrett tallerken ved å først legge på avokadokrem og aïoli. Legg så på biter av kongekrabbe og resten av urtene.  

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 12.12.2024 17:58:54