Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eksotisk lammegryte

Eksotisk lammegryte

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. hakket løk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss hakket frisk ingefær
  • 2 ss olivenolje
  • 1,5 kg benfritt lammekjøtt i store biter
  • 2 stk. hel kanel
  • 8 stk. hel nellik
  • 6 stk. hel kardemomme
  • 1 g safran
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ss malt koriander
  • 3 ss malte mandler
  • 8,5 dl kjøttkraft
  • 250 g tørket aprikos
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Over hele verden står lam på bordet når noe skal feires. Denne oppskriften er hentet fra Midtøsten og smaker fantastisk på en kald og regnfull høstdag!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. hakket løk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss hakket frisk ingefær
  • 2 ss olivenolje
  • 1,5 kg benfritt lammekjøtt i store biter
  • 2 stk. hel kanel
  • 8 stk. hel nellik
  • 6 stk. hel kardemomme
  • 1 g safran
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ss malt koriander
  • 3 ss malte mandler
  • 8,5 dl kjøttkraft
  • 250 g tørket aprikos

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server lammegryten med ris eller brød.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10494, server:MP-PRD-WEB15 27.07.2024 14:34:08