Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Elggulasj

Elggulasj

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g grytekjøtt av elg
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts karve
  • 1 ts tørket merian
  • 2 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss margarin til steking
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 ts sukker
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 l kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
  • 100 g bacon
  • 4 stk. potet
  • 1 skive sellerirot
  • 2 stk. rød paprika
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 418 kcal
Fett 18 g
Protein 37 g
Karbohydrater 22 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gulasjsuppe har sin opprinnelse fra Ungarn. Det er en smaksrik og kraftig suppe der paprika er en viktig ingrediens. Den lages opprinnelig med storfekjøtt, men smaker fortreffelig også med elg.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g grytekjøtt av elg
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts karve
  • 1 ts tørket merian
  • 2 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss margarin til steking
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 ts sukker
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 l kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
  • 100 g bacon
  • 4 stk. potet
  • 1 skive sellerirot
  • 2 stk. rød paprika
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 418 kcal
Fett 18 g
Protein 37 g
Karbohydrater 22 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 Server elggulasj med brød.

Tips: Bruk en morter til å støte karven med.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 07:23:07