Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Elgspyd

Elgspyd

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ytrefilet av elg
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin

Marinade:

  • 2 dl nøytral olje
  • 1 dl rødvin
  • 5 stk. knuste einebær
  • 1 ts tørket timian
  • 0,5 stk. hakket løk

Sjysaus:

  • 1 dl rødvin
  • 1 dl madeira
  • 0,5 dl sherryeddik
  • 0,5 dl ripsgelé
  • 3 ss smør

Grønnsaker:

  • 0,5 stk. rødbete
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 150 g sukkererter
  • 1 pk frisk spinat
  • 100 g kantarell
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mørt elgkjøtt egner seg godt til rask steking i panne. Gi kjøttet noen timer i marinade for riktig å fremheve smaken av ”skogens konge”.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ytrefilet av elg
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin

Marinade:

  • 2 dl nøytral olje
  • 1 dl rødvin
  • 5 stk. knuste einebær
  • 1 ts tørket timian
  • 0,5 stk. hakket løk

Sjysaus:

  • 1 dl rødvin
  • 1 dl madeira
  • 0,5 dl sherryeddik
  • 0,5 dl ripsgelé
  • 3 ss smør

Grønnsaker:

  • 0,5 stk. rødbete
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 150 g sukkererter
  • 1 pk frisk spinat
  • 100 g kantarell
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server elgbiff på spyd med fargerike grønnsaker og sjysaus ved siden av. En potetmos smaker godt til.

 

Tips: Spydene kan godt gjøres helt ferdig dagen før og legges kaldt til de skal stekes. Ta dem ut av kjøleskapet en halv time før de skal stekes. Elgspydene egner seg dessuten utmerket for tilberedning på grillen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10494, server:MP-PRD-WEB15 27.07.2024 14:37:46